Candidatii care doresc repartitie in municipiul Bucuresti si se inscriu la examenul de titularizare in alt judet trebuie sa se inscrie si in Bucuresti pentru a sustine inspectia la clasa. Acelasi lucru este valabil si pentru cei care doresc inscriere si in alt judet. Inspectia la clasa trebuie sustinuta in ambele judete pentru a avea posibilitatea de a alege repartitie pe posturi titularizabile intr-unul din judetele alese pentru inscriere.

Proba scrisa se va sustine in unul din cele 2 judete in care candidatul este inscris. Ex. un candidat s-a inscris in judetul Timis si in acelasi timp in municipiul Bucuresti...va sustine inspectia la clasa in ambele judete, urmand sa isi aleaga unde va sustine proba scrisa....dupa afisarea rezultatelor isi va alege judetul in care va dori repartitie pe un post titulrarizabil.

Se echivaleaza inspectia la clasa cu inspectiile sustinute la definitivat doar pentru cei care sustin Definitivatul in municipiul Bucuresti. Ex. un candidat este inscris in judetul Timis unde este inscris si la definitivat...va echivala in judetul Timis inspectia la clasa cu inspectiile de la definitivat, urmand ca in Bucuresti sa sustina inspectia la clasa...aceeasi procedura este valabila si pentru cei inscrisi in Bucuresti la definitivat si doresc inscrierea si in alt judet...vor merge pentru a sustine acolo inspectia la clasa!