Eveniment dedicat directorilor de gradinite, scoli si licee din sectorul 3,. Bucuresti

De aproape 35 de ani, Anca Tîrcă împletește experiența directă de practician în educație (a fost profesoară și directoare a unei școli declarate de specialiști ca cea mai reformistă din România în perioada 1997-2004), cu cea din domeniul dezvoltării resurselor umane, analizei de politici educaționale și implementării de proiecte. Este absolventă a Universității din București și a unor cursuri și programe postuniversitare din SUA, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Italia, Cehia  și Polonia, având certificare ca trainer internațional în programe de dezvoltare a gândirii critice, management educațional, manager de proiect, formator național pentru reforma educației,  specialist în dezvoltarea resurselor umane și educația adulților.

 

Din 2004, Anca lucrează ca freelancer-specialist în educație atât în România, cât și în străinătate, în calitate de team leader al unor echipe internaționale, key-expert și consultant pentru diverse companii, instituții și organizații – Banca Mondială, WYG International UK, Ministerul Educației din Turcia, WYG Turkey, Centrul Educația 2000+, ECO Bruxelles, Trend Consultant, British Council, MEN, inspectorate școlare, școli private etc.

 

Pe parcursul întregii sale activități profesionale, Anca a promovat activ inovația și schimbarea de paradigmă în educație și a furnizat soluții pentru reformarea sistemelor de învățământ. A conceput și derulat peste 200 de programe de dezvoltare profesională pentru profesori, manageri și inspectori școlari, a dezvoltat curricula și module de formare pe diverse teme inovatoare, a elaborat studii și analize și a scris numeroase cărți despre educație. La nivel european, a susținut cursuri de formare pentru profesori din Croația, Ucraina, Ungaria, Polonia și Turcia. 

 

Anca este o promotoare activă a educației moderne, facilitator de învățare, dezvoltator de educație și owner al blogului „Despre educație – reforma la firul ierbii.” Sursă de inspirație pentru profesorii care vor să aducă învățarea în secolul 21, să se reinventeze pe ei înșiși și școlile în care predau, Anca a inițiat și coordonează pro bono Programul Național Toată Școala Citește și Campania Școli Prietenoase și Creative.

 

Mai multe detalii și informații sunt disponibile pe blogul Despre educație – reforma la firul ierbii (http://ancatirca.blogspot.com/).